Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwamen er toch 46 personen naar de Gertruda Hoeve waar we warm werden ontvangen door Evert, Marlies en het personeel. Je kunt bij hen overigens ook super lekker eten, dat even ter info. De zelfgemaakte Breugelse bol die ons werd aangeboden was overheerlijk. Slagroom, diverse vruchten en een saus van bockbier, superlekker.
Om ongeveer 11.00 uur vertrokken we met droog weer, maar….. dat duurde niet lang. De regenpakken konden we in Aarle Rixtel aantrekken. De regen viel uiteindelijk heel erg mee en via mooie wegen met een rustig tempo kwamen we om 12.30 uur aan in Belfeld bij Dr. Jekill & Mr. Hyde.

We werden door enkele personeelsleden hartelijk ontvangen en er werd ons een lunch aangeboden door Jekill & Hyde. Na de lunch werden we via de geschiedenis van het bedrijf geleid en middels cijfers en feiten werd ons al snel duidelijk dat we bij een bedrijf op bezoek zijn waar gepassioneerde mensen werkzaam zijn. We konden vragen stellen en daar werd gebruik van gemaakt. Na de presentatie zijn we rondgeleid in 2 groepen door het bedrijf. Alle afdelingen hebben we mogen zien, van de ontwikkel en design afdeling tot de productie en de logistieke afdeling. Op de meeste afdelingen mochten begrijpelijk geen foto`s worden gemaakt. Deze ga ja dan ook niet terug zien in de foto galerij.

We hebben ook nog diverse uitlaat systemen kunnen horen, ook van de Milwaukee Eight modellen. Het is een wonderlijk mooi systeem wat Europese goedkeuring heeft, dus geen risico meer dat je wordt bekeurt en dat je de motor moet laten staan. In Nederland wordt voor je motor naast dat je een bekeuring krijgt ook een Wok melding aangemaakt. Dit heeft niets met koken te maken, maar je moet de motor dan aanbieden bij de RDW voor een algehele keuring. Als die goed is krijg je je kenteken weer terug. Daar zit je dus niet op te wachten.

Ik spreek namens alle deelnemers als ik zeg dat het een leuke leerzame dag was. Onze dank aan het team van Dr. Jekill & Mr. Hyde. Het zijn super enthousiaste mensen die de passie voor geluid overbrengen. Enkele leden opperde al dat een nieuwe Jekill & Hyde uitlaat op het Sinterklaas lijstje staat. Zij verkopen geen uitlaten maar uiteindelijk verkopen ze “emotie” en dat wereldwijd.

Bekijk de foto’s <hier>

Groetjes, Frans Hoevenaars