DEN BOSCH | Zondag 3 september was een bijzondere dag voor 18 members van Quiet Den Bosch. Zij mochten mee op de motor met Corridor Chapter, onderdeel van Harley Davidson.

door Marion Kerkhof

Rob van Tilburg is de Charity Officer van de Chapter en hij vindt het tijd om iets anders te doen dan alleen geld inzamelen door de Corridorleden. Hij is daarover gaan brainstormen en sprak met Corridor Director Maarten Moonen. Zo groeide het idee om lokaal iets te zoeken, waar ze iets concreets voor de mensen kunnen doen, want: “Geld is toch maar geld en dat is zo kil. Van ons mag het best wat persoonlijker zijn”, aldus van Tilburg.

Zo zijn zij uiteindelijk bij Quiet Den Bosch gekomen. Van Tilburg: “Quiet maakt lawaai voor stille armoede en wij maken met onze motoren ook lawaai, dus dat is een goede combinatie!”. Omdat ze naast geld ook een beleving wilden doneren, is deze motorrit voor members ontstaan. Een superleuk onderdeel van de samenwerking.

En superleuk was het zeker! De members van Quiet en de Corridorleden verzamelden die zondagochtend in Rosmalen. Daar zat de vrolijke Maarten Moonen op een bankje in het zonnetje op hen te wachten. Toen de groep compleet was, verwelkomde hij iedereen en legde hij uit wat het plan was. Hij had een route uitgestippeld van ongeveer een uur, waarna in Veghel bij de oude Harley Central locatie een lekkere lunch op iedereen zou staan te wachten. Zijn dochter en vrouw waren daar al druk doende met de voorbereiding, vertelde Moonen trots. Na de lunch zou de groep via een andere route weer in een uurtje terug rijden.
Moonen wist niet het exacte moment dat de Chapter met bijna 40 motoren bij het startpunt zou arriveren, dus dat was wel wat spannend. Wanneer zouden die stoere machines met zijn allen tegelijk aan komen rijden? Daar hoefden de members niet lang op te wachten, want al snel zagen zij ze aankomen. Indrukwekkend om 38 Harleys aan te zien komen en je zag diverse members al helemaal blij worden. “Kippenvel krijg ik hiervan, ik vind dit zo gaaf”, zei een vrouwelijke member. Zij was inmiddels opgestaan om te filmen.

Buitengebied

De motorrijders werd aangewezen waar ze moesten staan, zodat duidelijk te zien was op welke motor je achterop kon. En toen werd het tijd om te vertrekken. In no time was de stoet buiten Den Bosch aanbeland en konden de members genieten van de mooie landschappen en de geuren die het buitengebied te bieden heeft. In principe is het zo dichtbij, maar voor de meeste members ook weer enorm ver weg. Mooie kleine dorpjes als Maaskantje, Olland en het prachtige kasteel in Heeswijk passeerden de revue.

Leuke verrassing

Op belangrijke stukken werden de members en hun ‘chauffeurs’ om beurten ‘weggezet’ langs de route. Dat is heel leuk, want zo wissel je steeds van plek in de rij en zie je iedereen met een dikke glimlach al zwaaiend voorbij komen. Aangekomen bij de lunch, geheel verzorgd door de Corridor-leden, stond de members nóg een leuke verrassing te wachten. Na een officieel dankwoord kregen zij allemaal een Corridor Chapter pin, een Friend of Central Harley Davidson pin en een sleutelhanger. Na de pauze werd er nog een gave groepsfoto gemaakt en toen was het tijd om terug te rijden naar Rosmalen.

Over Quiet Den Bosch

Quiet Den Bosch wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door haar members (mensen die leven in armoede) gesponsorde producten en diensten aan te bieden die ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven. Alle hulp daarbij is van harte welkom! Kijk voor meer informatie over Quiet Den Bosch op de website: https://quiet.nl/den-bosch/.

Corridor Chapter Harley Davidson maakt lawaai voor stille armoede – Adverteren Den Bosch | De Bossche Omroep | Krant en Online (kliknieuwsdenbosch.nl)