Afgelopen week is besloten dat Stichting Hulphond Nederland ons Goede Doel is voor 2018.

Opbrengsten voor dit goede doel worden gegenereerd door jullie donatie in de collectebus in de shop van Central, een deel van de opbrengsten van de broodjes stand en de opbrengst van de terugkerende hamburgeravond. Donaties zijn van harte welkom en alvast dank daarvoor!

Wat doet Hulphond Nederland?
Hulphond Nederland heeft ruim 30 jaar ervaring in het trainen en opleiden van hulphonden. Zij reiken een helpende hand aan mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie of trauma’s, als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van Down. De inzet van hulphonden voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De honden leren tot wel 70 vaardigheden om mensen te helpen. De doelstelling van Hulphond Nederland is het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor (re-)integratie in de samenleving wordt bevorderd. De stichting heeft de ambitie om vanaf 2018 jaarlijks tenminste 1.000 mensen te helpen door de inzet van een hulphond.

Open Dag
Voor iedereen die nu al meer wil weten over Hulphond Nederland is op zaterdag 7 april van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op de jaarlijkse Open Dag. Dit is een uitgelezen kans om een kijkje te nemen achter de schermen van ons opleidingscentrum in Herpen. Op deze dag organiseren ze verschillende activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld demonstraties van pup-trainingen en van therapeuten met Therapie-hulphonden. Verder presenteren enkele cliënten hoe hun leven veranderd is door de komst van een hulphond. Het programma verschijnt t.z.t. op de website: www.hulphond.nl

Aan het einde van ons motorseizoen (oktober 2018) zullen we namens het Corridor Chapter de cheque gaan aanbieden aan Hulphond Nederland te Herpen.

Share This